Borg_ACompany-oldalra

Borg/McEnroe

Borg/McEnroe (2017)
Rendező: Janus Metz
Hazai premier: 2017. október 5.

A Borg vs. McEnroe az egyik legnagyobb teniszlegenda, Björn Borg és legjelentősebb ellenfele, az ifjú és tehetséges John McEnroe felejthetetlen párharcáról szól az 1980-as wimbledoni tornán. A film két olyan sportoló története, akik ikonok lettek, örökre megváltoztatták a tenisz arcát, ám ezért komoly árat kellett fizetniük.

copyright Nicolas Schul

Másodállás

Un petit boulot (2016)
Rendező: Pascal Chaumeil
Hazai premier: 2017. március 9.

Amikor bezár a gyár, ahol dolgozott, Jacques életében eljön a vég kezdete: barátnője, Cathie elhagyja, és hiába vár a szebb időkre, a sorsa nem akar jobbra fordulni. Egy napon azonban felbukkan a helyi szerencsejáték-szervező, és munkát ajánl neki: húszezer euróért meg kell ölnie a feleségét...

Still 1

Utazás apánkkal

Die Reise mit Vater (2016)
Rendező: Anca Miruna Lăzărescu
Hazai premier: 2017. január 19.

A prágai tavasz idején egy romániai német család – apa és két teljesen eltérő vérmérsékletű fia – felkerekedik, hogy Aradról az NDK-ba utazzon.

IMG_3967

JutalomJáték

The Carer (2016)
Rendező: Edelényi János
Hazai premier: 2016. október 27.

A gyógyíthatatlan beteg színészlegendához, a goromba és kiszámíthatatlan Sir Michael Giffordhoz új gondozó érkezik: az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész eleinte vele is nyers és bárdolatlan...

J.K. SIMMONS & MARIA KAVOGIANNI 3

Határtalan szerelem

Worlds Apart (2015)
Rendező: Christopher Papakaliatis
Hazai premier: 2016. szeptember 22.

A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg.

Pele

Pelé

Pelé (2015)
Rendező: Jeff Zimbalist, Michael Zimbalist
Hazai premier: 2016. május 26.

Hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája? A Zimbalist fivérek és az Oscar-díjas Brian Grazer producer életrajzi filmje a futball-legenda, Pelé csodálatos történetét meséli el.

02_small

Tiszta Szívvel

(2015)
Rendező: Till Attila
Hazai premier: 2016. április 28.

Akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal.

Felvilag_10

Félvilág

(2015)
Rendező: Szász Attila
Hazai premier: 2016. február 11.

Ki ölte meg Mágnás Elzát, és miért? Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza (Kovács Patrícia) utolsó napjait dolgozza fel.

gondolj_ram_0628_0128_foto_gal_berenike

Gondolj rám

(2014)
Rendező: Kern András
Hazai premier: 2016. január 19.

A film a Kern Andrásra oly jellemző fekete humorral, csavarosan, szellemesen mesél; hazugságainkon, árulásainkon, bűnös és gyakran a visszájukra forduló „jót akarásainkon” keresztül egyfajta szembenézés önmagunkkal.

HL_R6_531435

Hajnali láz

Hajnali láz (2015)
Rendező: Gárdos Péter
Hazai premier: 2015. december 17.

A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra.

DSCF5692_anger_action

Az éjszakám a nappalod

Az éjszakám a nappalod (2015)
Rendező: Dési András György – Móray Gábor
Hazai premier: 2015. november 24.

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál.

TLP_stills (3)

A kis herceg

The Little Prince (2015)
Rendező: Mark Osborne
Hazai premier: 2015. november 5.

Fedezd fel újra minden idők egyik legkedveltebb meséjét! Mark Osborne, az Oscar-jelölt Kung Fu Panda rendezője elkészítette Antoine de Saint-Exupéry világhírű meséje, A KIS HERCEG első animációs filmadaptációját.

GNO_00385_small

Hercegnők éjszakája

A Royal Night Out (2015)
Rendező: Julian Jarrold
Hazai premier: 2015. október 1.

1945. május 8-án egész London az utcán ünnepelte, hogy Európában véget ért a II. világháború. A brit trónörökös, az akkor 19 éves Erzsébet és húga, a 14 éves Margit kikönyörögte, hogy elvegyülhessen az ujjongó sokaságban, és táncolhasson egyet a Ritzben. A rendező képzeletben meghosszabbítja Erzsébet és Margit kimenőjét, és szeretetteljes történetben mesél a két hercegnő elképzelt kalandjairól azon a fergeteges éjszakán, amikor egész London egyként ünnepelt.

liza

Liza, a rókatündér

(2014)
Rendező: Ujj Mészáros Károly
Hazai premier: 2015. február 19.

Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő.

foto_Kántor_László

Mancs

(2014)
Rendező: Pejó Róbert
Hazai premier: 2015. január 29.

A film tiszteletadás a világ összes mentőkutyája előtt, akik bátorságuknak és helytállásuknak köszönhetően gyerekek, nők és férfiak ezreinek életét mentik meg.

mustang

Parkoló

(2014)
Rendező: Miklauzic Bence
Hazai premier: 2015. január 22.

A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében. Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és csak egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére.

paddington

Paddington

Paddington (2014)
Rendező: Paul King
Hazai premier: 2014. december 11.

Paddington, a mackó a legsötétebb perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével. A néni egy angol felfedezővel történő találkozás után abban a szellemben nevelte unokaöccsét, hogy az izgalmas londoni életről álmodozzon. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni úgy dönt, hogy felcsempészi Paddingtont egy bőröndben az Angliába tartó hajóra.

swing_jelenet_0181k

Swing

Swing (2014)
Rendező: Fazekas Csaba
Hazai premier: 2014. december 4.

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart.

MIRAGE

Délibáb

(2014)
Rendező: Hajdu Szabolcs
Hazai premier: 2014. november 13.

A magyar pusztán játszódó film egy afrikai futballista történetét meséli el, aki menekülni kényszerül a hatóságok elől egy eladott mérkőzést követően.

A Walk Among The Tombstones

Sírok között

A Walk Among The Tombstones (2014)
Rendező: Scott Frank
Hazai premier: 2014. október 30.

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe.

09.25

Senki szigete

(2014)
Rendező: Török Ferenc
Hazai premier: 2014. október 16.

A sztori három mai fiatalról szól: egy szép szőke menyasszony elszökik az esküvőjéről, a fekete taxis csaj a távoli óceánok rejtélyes szigetére vágyik, a kosaras srác meg ezerrel nőzni akar, mást nemigen.

SC2_youtube_index_

Sin City: Ölni tudnál érte

Sin City: A Dame to Kill For (2014)
Rendező: Robert Rodriguez, Frank Miller
Hazai premier: 2014. szeptember 21.

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal.

BA

Szerelemre hangszerelve

Begin Again (2013)
Rendező: John Carney
Hazai premier: 2014. július 24.

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával.

alwd_beach

Hosszú út lefelé

A Long Way Down (2014)
Rendező: Pascal Chaumeil
Hazai premier: 2014. május 29.

Négy elveszett lélek - egy kegyvesztett TV bemondó, egy mocskos szájú tinédzser, egy egyedülálló anya és egy zenészből pizza futárrá avanzsált fiú - ugyan azon a napon akar véget vetni az életének, méghozzá éppen Szilveszter éjszaka.

Run Boy Run–Lauf Junge Lauf

Fuss, fiú!

Lauf Junge lauf (2013)
Rendező: Pepe Danquart
Hazai premier: 2014. május 8.

A nyolcéves Srulik 1942-ben menekül el a varsói gettóból. Hogy egyedül is túlélje a háború borzalmait, előbb egy gyerekcsapathoz szegődik és az erdőben próbál boldogulni, majd felveszi a Jurek nevet és keresztény árvának kiadva magát egy lengyel farmon keres menedéket.

TQO_DAY9-9793_Rk

Az elnémultak

The Quiet Ones (2014)
Rendező: John Pogue
Hazai premier: 2014. április 24.

Jane fiatal, zaklatott lány, akit megszálltak a sötétség erői. Az oxfordi egyetem különc professzora sajátos módszerrel próbálja megszabadítani tőlük, a negatív energiájából manifesztálni akarja a szellemet, hogy azután elűzhesse.

"only lovers left alive"

Halhatatlan szeretők

Only Lovers Left Alive (2013)
Rendező: Jim Jarmusch
Hazai premier: 2014. április 17.

Adam (Tom Hiddleston) egy visszavonultan élő vámpír, aki zenészként tengeti életét detroiti lakásában. Egy nap újra találkozik élete szerelmével, a szintén vámpír Eve-vel (Tilda Swinton), aki hátrahagyja addigi életét a marokkói Tangerben, hogy ismét Adammel legyen.

Son of God

Isten fia

Son of God (2014)
Rendező: Cristopher Spencer
Hazai premier: 2014. április 10.

Christopher Spencer nagyszabású drámája, AZ ISTEN FIA Jézus Krisztus életét, születését, tanításait, keresztrefeszítését és feltámadását mutatja be.

acohu-en-frankenstein-bg

Én, Frankenstein

I, Frankenstein (2013)
Rendező: Stuart Beattie
Hazai premier: 2014. január 23.

200 évvel azután, hogy Dr. Frankenstein megteremtette szörnyetegét, Adam (Aaron Eckhart) még mindig itt él közöttünk.

butler-bg

A komornyik

The Butler (2013)
Rendező: Lee Daniels
Hazai premier: 2013. november 21.

A komornyik a 20. századi Amerika zsúfolt politikai hátterének világában játszódik. Az Oscar-díjra jelölt rendező, Lee Daniels nagyszabású drámája Cecil Gaines, a Fehér Ház komornyikjának kitalált történetét meséli el, aki hét elnök alatt is szolgált 1957 és 1986 között.

isteni-muszak-film-bg

Isteni műszak

Isteni műszak (2013)
Rendező: Bodzsár Márk
Hazai premier: 2013. október 24.

Milán a délszláv háború második évében szökik át Jugoszláviából Magyarországra, és a budapesti mentőknél szerez magának munkát.

acohu-machete-gyilkol-bg

Machete gyilkol

Machete Kills (2013)
Rendező: Robert Rodriguez
Hazai premier: 2013. október 17.

Machete megbízást kap az Egyesült Államok elnökétől egy életveszélyes küldetésre az amerikai állampolgárságért cserébe.

acohu-nagy-fuzet-bg

A nagy füzet

Le Grand Cahier (2013)
Rendező: Szász János
Hazai premier: 2013. szeptember 19.

A film a második világháború idején egy határszéli faluban a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története.

behind-the-candelabra-bg

Túl a csillogáson

Behind the Candelabra (2013)
Rendező: Steven Soderbergh
Hazai premier: 2013. augusztus 22.

A virtuóz zongorista, extravagáns előadóművész, a színpadok és a televízió tündöklő csillaga. Az olasz és lengyel gyökereket ápoló Liberace karrierje az 1970-es években a csúcson jár.

byzantium-bg

Byzantium

Byzantium (2012)
Rendező: Neil Jordan
Hazai premier: 2013. augusztus 1.

Két rejtélyes nő menedéket keres a lepusztult tengerparti nyaralónegyedben. Clara megismerkedik a magányos Noellel, aki befogadja őket Byzantium nevű elhagyatott vendégházába.

song-for-marion-bg

Dal Marionnak

Song for Marion (2012)
Rendező: Paul Andrew Williams
Hazai premier: 2013. július 4.

A kissé zsémbes és zárkózott Arthur nem nézi jó szemmel felesége hóbortját. Marion ugyanis betegsége ellenére nagyon is aktív tagja a helyi kórusnak...

the-hypnotist-bg

A hipnotizőr

The Hypnotist (2012)
Rendező: Lasse Hallström
Hazai premier: 2013. április 25.

Egy sportpályához tarozó öltözőben brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkannak. A családtagokat értesíteni akarják, de a házban is mészárlás nyomai fogadják a rendőröket.

im-so-excited-bg

Szeretők, utazók

I'm So Excited (2012)
Rendező: Pedro Almodovar
Hazai premier: 2013. március 28.

A 80-as évek Almodóvar filmjeit idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra.

dyatlon-pass-incident-bg

Halálhegy – A Dyatlov-rejtély

The Dyatlov Pass Incident (2012)
Rendező: Renny Harlin
Hazai premier: 2013. március 14.

1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi.

i-give-it-a-year-bg

Az a bizonyos első év

I give it a year (2012)
Rendező: Dan Mazer
Hazai premier: 2013. február 28.

Ízig-vérig romantikus komédia, amiben a szerelmi szálat a Bridget Jones naplója és az Igazából szerelem producerei garantálják, a humorról pedig a Borat írója gondoskodik.

cloud-atlas-bg

Felhőatlasz

Cloud Atlas (2012)
Rendező: Andy Wachowski, Lana Wachowski, Tom Tykwer
Hazai premier: 2012. november 22.

Hogyan hatnak egymásra az emberi életek, a tettek és azok következményei a múltból kiindulva a jelenen át egészen a jövőig? Akció, rejtély és romantika szövi át a történetet, melyben egy gyilkos hőssé alakul át, egy egyszerű jótett pedig forradalmat inspirál a távoli jövőben.

hysteria-bg

Hisztéria

Hysteria (2012)
Rendező: Tanya Wexler
Hazai premier: 2012. november 8.

A viktoriánus kori Londonban játszódó romantikus komédia a vibrátor feltalálásának meglepő történetét meséli el. 1880-ban az ifjú Dr. Mortimer Granville azon hezitál, hogy a kényelmes orvosi praxis, vagy a jóval izgalmasabb, de anyagi bizonytalanságot jelentő kísérletezés útján induljon el.

george-harrison-bg

George Harrison: Living in a Material World

George Harrison: Living in a Material World (2011)
Rendező: Martin Scorsese
Hazai premier: 2012. október 27.

Ritka és soha nem látott felvételeket felhasználva az Oscar-díjas Martin Scorsese filmje végigköveti George Harrison életének ívét 1943-tól 2001-ig.

houba-marsupilami-bg

Marsupilami nyomában

Houba! On the trail of the Marsupilami (2011)
Rendező: Alain Chabat
Hazai premier: 2012. augusztus 16.

A generációk óta népszerű Marsupilami André Franquin 1952-ben kitalált képregényfigurája, melyről készült már a magyar gyerekek által is jól ismert rajzfilmsorozat. Alain Chabat rendező (Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés) most élőszereplős családi fantasy filmet forgatott a mitikus lényről.

lol-2012-bg

LOL

LOL 2012 (2012)
Rendező: Lisa Azuelos
Hazai premier: 2012. július 19.

A tinisztár Miley Cyrus és Demi Moore anya-lánya párost, az Alkonyatból ismert Ashley Greene pedig riválist alakít a francia Lisa Azuelos romantikus komédiájában, mely a rendező nagysikerű 2008-as filmjének amerikai remake-je.

comme-un-chef-bg

Én, a séf

Comme un chef (2012)
Rendező: Daniel Cohen
Hazai premier: 2012. június 21.

Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli őt egy ifjú, modern séfre...

2-days-in-new-york-bg

2 nap New Yorkban

2 Days in New York (2011)
Rendező: Julie Delpy
Hazai premier: 2012. május 17.

Julie Delpy a Két nap Párizsban után New Yorkba viszi nézőit, hogy újabb kacagtató és elgondolkodtató fejezeteket mutasson be a családi és párkapcsolatok természetéről.

les-infideles-bg

A két mesterlövész

Les Infideles (2012)
Rendező: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Emanuelle Bercot
Hazai premier: 2012. április 26.

A külvárosi konferenciahoteltől az elegáns szexfüggés-klinikáig, az ócska párizsi éjszakai klubtól Las Vegas csillogó húsosfazekáig, e szkeccsfilm történeteinek főszereplői mindenestül belevetik magukat az ősi játékba, melynek neve: hűtlenség.

seeking-justice-bg

A bosszú jogán

Seeking Justice (2011)
Rendező: Roger Donaldson
Hazai premier: 2012. április 5.

Will Gerard boldogan él zenész feleségével, Laurával. Egy éjjel azonban borzalmas dolog történik: a próbáról hazafelé tartó Laurát brutálisan megerőszakolják...

csak-a-szel-bg

Csak a szél

Just the wind (2012)
Rendező: Benedek Fliegauf
Hazai premier: 2012. április 5.

A Berlinale második legrangosabb díjával elismert film a 2008-2009-es magyarországi romagyilkosságok hatására született, amatőr színészekkel.

woman-in-black-bg

A fekete ruhás nő

The Woman in Black (2011)
Rendező: James Watkins
Hazai premier: 2012. március 29.

A feleségét elvesztő, ifjú londoni ügyvéd, Arthur Kipps a távoli Crythin Giffordba utazik, ahol helyiek sötét titkot őriznek.

shame-bg

Shame – A szégyentelen

Shame (2011)
Rendező: Steve McQueen
Hazai premier: 2012. március 29.

A fiatal, sikeres Brandona nappalokat kitöltő munkát esténként szexfüggőségének kielégítésével ellensúlyozza. Ám amikor húga, az önfejű és irányíthatatlan énekesnő, Sissy váratlanul felbukkan, a férfi életének ritmusa teljesen felborul.

dangerous-method-bg

Veszélyes vágy

A Dangerous Method (2011)
Rendező: David Cronenberg
Hazai premier: 2012. március 15.

David Cronenberg érzéki drámája a modern gondolkodás kiemelkedő alakjainak állít emléket. A főszerepekben az alakításáért Arany Glóbuszra jelölt Viggo Mortensen, Michael Fassbender, valamint Keira Knightley és Vincent Cassel látható.

iron-lady-bg

A Vaslady

Iron Lady (2011)
Rendező: Phyllida Lloyd
Hazai premier: 2012. február 2.

A film Margaret Thatchernek állít emléket, aki a nyugati világ első női miniszterelnökeként ledöntötte a korlátokat nemek és osztályok között, és egy addig férfiak uralta világban Nagy-Britannia élére állt.

ides-of-march-bg

A hatalom árnyékában

The Ides of March (2011)
Rendező: George Clooney
Hazai premier: 2012. január 26.

Egy fiatal sajtószóvivő áldozatul esik a veterán politikai körök sötét manipulációjának és egy fiatal gyakornok vonzerejének az elnökválasztási kampány idején.

martha-marcy-bg

Martha Marcy May Marlene

Martha Marcy May Marlene (2011)
Rendező: Sean Durkin
Hazai premier: 2012. január 12.

Martha vissza akarja kapni az életét. A fiatal lány egy szektából menekült el. Rég nem látott nővérétől, Lucytól és annak férjétől kér segítséget, de nem képes elmondani nekik az igazat eltűnéséről.

intouchables-bg

Életrevalók

Intouchables (2011)
Rendező: Eric Toledano, Olivier Nakache
Hazai premier: 2011. december 22.

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra.

rien-a-declarer-bg

Finánc a pácban

Rien à déclarer (2010)
Rendező: Dany Boon
Hazai premier: 2011. november 24.

Dany Boon, a nagy sikerű Isten hozott az Isten háta mögött című komédia alkotója kacagtató új filmjének főszerepét is magára osztotta. Partnere napjaink egyik legnépszerűbb belga színésze, Benoit Poelvoorde, a Veled is megtörténhet és a Coco Chanel sztárja.

midnight-in-paris-bg

Éjfélkor Párizsban

MIdnight in Paris (2011)
Rendező: Woody Allen
Hazai premier: 2011. november 10.

Gil és Inez jegyesek, akik üzleti okokból Párizsba látogatnak. Időközben kiderül, hogy a pár nem egészen egymáshoz való. Gil esetleg Párizsban szeretne élni, és komoly íróvá válni, míg Ineznél ez szóba sem jöhet...

the-thing-bg

A dolog

The Thing (2011)
Rendező: Matthijs van Heijningen Jr.
Hazai premier: 2011. október 27.

Kate Lloyd paleontológus egy elszigetelt antarktiszi kutatóállomásra érkezik, ahol élete legfontosabb felfedezésére készül. Norvég tudósok egy csoportja egy idegen űrhajót talált a jég alatt, aminek a belsejében Kate felfedez egy élőlényt is.

dream-house-bg

Álmok otthona

Dream House (2011)
Rendező: Jim Sheridan
Hazai premier: 2011. október 6.

Misztikus thriller az Apám nevében és az Amerikában Oscar-díjra jelölt rendezőjétől, Jim Sheridantől olyan sztárok főszereplésével, mint Daniel Craig, Rachel Weisz és Naomi Watts.

la-piel-que-habito-bg

A bőr, amelyben élek

La piel que habito (2011)
Hazai premier: 2011. szeptember 8.

Kafkai esete egy egyszemélyes bíróság büntetése, mely nem más, mint egy extrém bosszú. A film e bosszú történetét meséli el.

blue-valentine-bg

Blue Valentine

Blue Valentine (2010)
Rendező: Derek Cianfrance
Hazai premier: 2011. augusztus 18.

Cindy és Dean házassága hullámhegyekkel és -völgyekkel tarkított. A kapcsolatuk most megint megromlott, ám úgy tűnik, hogy ezúttal végleg eltávolodtak egymástól.

never-let-me-go-bg

Ne engedj el!

Nevet Let Me Go (2010)
Rendező: Mark Romanek
Hazai premier: 2011. május 26.

Kathy, Tommy és Ruth egy bentlakásos iskolában nőttek fel. A jó nevű magánintézmény látszólag idilli életet kínált az oda járó gyerekeknek. A felnőttkor küszöbén azonban, miután elhagyták a menedéket, rá kell döbbenniük, hogy az élet, a külvilág egészen más, mint amit az iskolában tanítottak.

you-will-meet-a-dark-tall-bg

Férfit látok álmaidban

You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)
Rendező: Woody Allen
Hazai premier: 2011. május 12.

Megromlott Alfie és Helena házassága. A férfi az elveszett ifjúságát keresi a nála jóval fiatalabb call-girl oldalán, aki színésznő szeretne lenni. Az elhagyott asszony, Helena a lányának, Sallynek önti ki a szívét, és jósnőhöz jár, annak tanácsai szerint alakítja életét.

buried-bg

Élve eltemetve

Buried (2010)
Rendező: Rodrigo Cortés
Hazai premier: 2011. április 21.

Paul a USA haderő egyik beszállítója Irakban. Egy támadást követően egy koporsóban ébred fel, ahol egy öngyújtó és mobiltelefon van mellette...

kids-are-all-right-bg

A gyerekek jól vannak

The Kids Are All Right (2010)
Rendező: Lisa Cholodenko
Hazai premier: 2011. április 14.

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni éppen betöltötte a tizennyolcat, és főiskolára készül, öccse megkéri egy nagy szívességre: derítse ki, ki kettejük biológiai apja.

millenium-3-bg

Millennium 3. – A kártyavár összedől

Luftslottet som sprängdes (2009)
Rendező: Daniel Alfredson
Hazai premier: 2011. március 24.

A vidéki házban történt brutális családi leszámolás után a féltestvére által lelőtt Lisbeth, illetve a lány által megsebesített apja ugyanabban a kórházban lábadozik. Lisbeth féltestvére, Ronald pedig megszökött.

sanctum-bg

Sanctum

Sanctum (2011)
Rendező: Alister Grierson
Hazai premier: 2011. március 17.

A tapasztalt búvároktató, Frank McGuire fedezte fel az Esa'ala barlangrendszert. Éppen egy társaságot visz a mélybe, amikor trópusi vihar tör ki. A nyomában lezúduló vízáradat megakadályozza, hogy a barlang bejáratán át kijussanak, így más tervet kell kitalálnia.

127-hours-bg

127 óra

127 hours (2010)
Rendező: Danny Boyle
Hazai premier: 2011. március 3.

A 127 óra a 2008-as Gettómilliomosért Oscar-díjat kapott Danny Boyle új filmje, Aron Ralston hegymászó igaz története

black-swan-bg

Fekete hattyú

Black Swan (2010)
Rendező: Darren Aronofsky
Hazai premier: 2011. február 17.

A visszahúzódó, anyja árnyékában élő ballerina Nina elnyeri a Hattyúk tava előadás címszerepét. A művészeti vezető Leroy tökéletesnek titulálja a lányt a szerepre, azonban kétségei vannak a lány képességeit illetően a fekete hattyú megformálásban...

kings-speech-bg

A király beszéde

The King's Speech (2010)
Rendező: Tom Hooper
Hazai premier: 2011. február 3.

Az egész életében beszédhibával küzdő Bertie váratlanul a trónon találja magát, mint VI. György brit király. Országa a második világháború küszöbén áll, és óriási szükség lenne egy igazi vezetőre.

tamara-drewe-bg

Tamara Drewe

Tamara Drewe (2010)
Rendező: Stephen Frears
Hazai premier: 2011. január 6.

A The Guardian című brit napilap képregény-sorozatából készült film főszereplője Tamara Drewe, a sikeres londoni újságíró, aki hosszú idő után hazalátogat szülőfalujába.

piranha-3d-bg

Piranha 3D

Piranha 3D (2010)
Rendező: Alexandre Aja
Hazai premier: 2011. január 6.

Viktória tó mellett terül el az álmos tóparti település. Egy vízalatti földrengés következtében egy nagy raj ősidőkből származó emberevő hal szabadul ki...