Rólunk

Az A COMPANY HUNGARY független filmforgalmazóként 2013 októberében lépett be a magyarországi piacra, mint a berlini székhelyű A COMPANY cégcsoport tagja. Célunk, hogy sikerfilmeket hozzunk el Magyarországra, amelyek garantálják az igényes szórakoztatást. Az eddigi kínálatban olyan közönségfilmek szerepelnek, mint a Fekete hattyú, Az életrevalók, A király beszéde, a Fűrész sorozat és a Felhőatlasz. A 2014-es mozi kínálatunk között van az Én, Frankenstein című sci-fi, a Jim Jarmusch rendezte Halhatatlan szeretők, a Sin City második része és a Harry Potter alkotóinak legújabb filmje, a Paddington.

A nemzetközi produkciókon túl az A COMPANY HUNGARY kiemelt figyelmet fordít a magyar filmek bemutatására. A cég forgalmazásában került a mozikba Szász János Kristály Glóbusz-díjas alkotása, A nagy füzet, ami a 2014-es Oscar versenyen képviselte hazánkat.  Szintén az A COMPANY HUNGARY forgalmazza az Isteni műszak, a Parkoló és a Swing című hazai alkotásokat, 2015-ben pedig további magyar filmek várhatóak a kínálatában.

A mozifilmek forgalmazása mellett az A COMPANY HUNGARY az otthoni szórakoztatásban is jelen van. Filmjeink a magyar piacon elérhető DVD-n és online a Telekom, a UPC és az iTunes szolgáltatásaival. Nemzetközi szinten a cégcsoport mintegy 750 filmet magába foglaló katalógusát a régió több mint 50 tv csatornája vetíti.

Az A COMPANY cégcsoport másik magyarországi leányvállalata, a Budapest Film Kft. már évtizedek óta a szakma meghatározó szereplője, nevének felcsendülése egyet jelent a minőségi és egyben magas művészi értéket képviselő filmekkel. A nemzetközileg is elismert, főleg európai alkotások forgalmazásán túl olyan magyar sikerfilmekkel büszkélkedhet, mint a Valami Amerika, Magyar Vándor, Üvegtigris 1. és 2., Made in Hungária, Megy a gőzös, Kontroll, vagy akár a Macskafogó 2.

Az A COMPANY FILMED ENTERTAINMENT AG. anyacéget 2002-ben alapították és leányvállalataival együtt mára az egyik meghatározó jogkereskedő társaságává vált Közép-Kelet-Európában, a FÁK államaiban és Vietnamban. A mozifilmek forgalmazása mellett a cégcsoport filmjei megtalálhatóak a környező országok vezető video-on-demand szolgáltatóinak kínálatában és a régió TV csatornáin is. A cégcsoport saját befektetői révén, valamint a nemzetközi produkciós cégekhez fűződő szoros kapcsolatainak köszönhetően belépett a filmgyártás világába is. Ennek példái a nemzetközi és hazai piacon is nagy sikereket elért Felhőatlasz, a Fuss, fiú! és a Madame Bovary című filmek.